Tips

Πόσο θα στοιχίσει η ανακαίνιση μπάνιου;

Μία από τις συχνότερες ερωτήσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι ως σύμβουλοι πωλήσεων, αφορά το κόστος πριν από την έναρξη μιας ανακαίνισης μπάνιου.

Είναι βέβαιο πως η απάντηση σε αυτό το ερώτημα εξαρτάται από πολλούς  παράγοντες  τους οποίους καλό θα ήταν να τους γνωρίζετε εξ αρχής προκειμένου να γνωρίζετε τι πρέπει να υπολογίσετε.

1. Ολική ή μερική;

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι μια μερική ανακαίνιση θα κοστίσει πολύ λιγότερο απ’ ότι μία ολική. Έτσι μπορείτε να αλλάξετε μόνο το έπιπλο μπάνιου ή τα είδη υγιεινής ή να αλλάξετε τις μπαταρίες ή να τοποθετήσετε μία καμπίνα ντουζιέρας κ.ά.  Καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ σημαντικό το να αποφασίσετε σε τι έκταση θα κάνετε ανακαίνιση.

Αν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε τους σωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης ή/ και  να τοποθετήσετε καινούρια πλακάκια, τότε το συνεργείο που θα επιλέξετε θα σας δώσει μια προσφορά των εργασιών. Εκείνο που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι σε αυτή την περίπτωση υπολογίζονται και άλλοι παράγοντες που έχουν να κάνουν με την δόμηση και το υδραυλικό δίκτυο.

2. Το εμβαδόν

Το συνολικό κόστος αγοράς και τοποθέτησης πλακιδίων εξαρτάται από το εμβαδόν του μπανιου σας. Ο υπολογισμός του κόστους γίνεται όχι μόνο για το δάπεδο αλλά και για τις επιφάνειες των τοίχων που θα επενδυθούν με πλακάκια. Επίσης, το εμβαδόν καθορίζει και το κόστος μίας νέας υδραυλικής εγκατάστασης (σε ότι αφορά το μήκος των νέων σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης).

3. Τα πλακάκια

Μπορείτε και μόνοι σας να καταλάβετε ότι η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο θα επηρεάσει πάρα πολύ το τελικό κόστος της ανακαίνισης. Τα πλακάκια που θα επιλέξετε για το δάπεδο θα πρέπει να είναι  ανθεκτικά και χαμηλής υδατοαποροφητικότητας. Τα πλακάκια για την επένδυση των τοίχων είναι αυτά που οφείλουν να ανταποκρίνονται στο αισθητικό σας πρότυπο. Άλλωστε, ένας από τους βασικότερους λόγους για την έναρξη μιας ανακαίνισης είναι η δημιουργία ενός μπάνιου που πραγματικά θα σας αρεσει.

4. Έπιπλο, μπαταρίες ή είδη υγιεινής

Το να αλλάξετε ή να τοποθετήσετε εκ νέου ένα έπιπλο μέσα στο μπάνιο σας, σίγουρα θα χαρίσει πνοή ανανέωσης σ’ αυτό. Εκείνο που πρέπει να λάβετε υπόψη σας εκτός από το ύφος του, είναι το υλικο κατασκευής του και οι αποθηκευτικοί του χώροι.

Με μια μικρή έρευνα αγοράς θα καταλάβετε ότι υπάρχει τεράστια ποικιλία και στα είδη υγιεινής. Μην ξεχνάτε ότι η ποιότητα της πορσελάνης έχει άμεση σχέση με την τιμή της. Και σίγουρα δε θα θέλατε μια λεκάνη που θα κιτρινίσει, ούτε ένα νιπτήρα του οποίου η πορσελάνη θα αρχίσει ξεφλουδίζει με το παραμικρό. Άρα η συμβουλή μας είναι να επικεντρωθείτε στην ποιότητα της πορσελάνης των ειδών υγιεινής που θα επιλέξετε.

Σε ότι αφορά τις μπαταρίες μπάνιου καλό είναι να μην γίνονται εκπτώσεις. Ρωτήστε για την εγγύηση της μπαταρίας καθώς και για τη χώρα κατασκευής της. Τέλος, σίγουρα σας ενδιαφέρει η διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών, αφού ποτέ δεν ξέρετε πόσο άμεσα θα χρειαστεί κάποια επιδιόρθωση αφού η χρήση της θα είναι καθημερινή.

5. Το συνεργείο

Το τελικό αποτέλεσμα που θα απολαμβάνετε εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το συνεργείο που θα επιλέξετε. Ζητήστε να δείτε προηγούμενες δουλειές του. Αν κάνει καλή δουλειά, το μπάνιο σας θα έχει το αισθητικό αποτέλεσμα που φαντάζεστε. Επίσης. θα μειωθούν οι πιθανότητες να εμφανίσει μελλοντικές βλάβες. Προσπαθήστε να πάρετε αναλυτικές προσφορές στις οποίες θα περιγράφονται αναλυτικά οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν. Είναι πολύ σημαντικό να σας δώσουν σαφή χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση του έργου. Τέλος, μην ξεχάσετε να ελέγξετε αν στις προσφορές που θα λάβετε θα περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Στο άρθρο γίνεται παρουσίαση των παρακάτω συλλογών:

Suprema by Piemme

Melange by Ragno

Lapis by Appiani

Boost Pro by Atlas Concorde

El.J70 by Arcom

Graal by Azzura

Azeta by Webert

Resina by Ragno

 

Back to list

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.